Опубліковані засекречені документи, які пов'язують з вбивством Кенеді


Національний архів США опублікував майже чотири тисячі документів, пов'язаних з вбивством 35-го президента країни Джона Фіцджеральда Кеннеді, серед яких присутні аудіозаписи з показаннями колишнього агента КДБ Юрія Носенко про Лі Харві Освальда, головного підозрюваного в цьому злочині. Документи доступні на сайті Національного архіву США.
З 3810 документів раніше повністю засекречений був 441. Ще 3369 документів видавалися частково. Доступ до них був заборонений на 25 років за законом, прийнятим в 1992 році. У найближчому майбутньому очікується ще кілька великих публікацій розсекречених документів по цій темі, повідомляє канал 112.
В одній з 17 аудіозаписів з показаннями Носенко заявляє, що в 1959-1962 роках вів справу Лі Харві Освальда, поки той проживав в СРСР.
Всі оприлюднені документи можна почитати за посиланням.
Співробітник Другого головного управління КДБ СРСР Юрій Носенко служив в органах держбезпеки СРСР з 1953 року. У лютому 1964 року, перебуваючи в Женеві в якості прикомандованого офіцера безпеки в складі радянської делегації на переговорах з роззброєння, вийшов на контакт з ЦРУ і попросив політичного притулку. Носенко надав американцям інформацію про те, що Освальд не був агентом КДБ. Однак його дані розійшлися з тими, які ЦРУ надав інший радянський перебіжчик, колишній агент КДБ Анатолій Голіцин. У 1969 році Носенко став штатним співробітником ЦРУ. У 2008 році він помер.
Президент США Джон Фіцджеральд Кеннеді був убитий 22 листопада 1963 року в Далласі. За результатами роботи спеціально створеної комісії єдиним виконавцем вбивства був визнаний Лі Харві Освальд. Офіційно він не був засуджений, оскільки через два дні після замаху на президента його застрелили під час переводу з поліцейського управління в окружну в'язницю Далласа.

Related

Суспільство 4638256891197340938

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item