Гройсман розповів генсеку ООН основні проблеми України


У Києві відбулася зустріч українського прем'єр міністра Володимира Гройсмана з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.
Він підкреслив, що наявні в Україні гуманітарні проблеми викликані неповагою РФ до міжнародного права і її агресією. Про це повідомляє УП.
"У нас достатньо високий рівень нашої взаємодії в гуманітарних питаннях, ми високо цінуємо гуманітарну допомогу. Можливо, нам необхідно підняти питання того, як збільшити розміри цієї допомоги або впровадити нові механізми вирішення виникаючих у нас проблем, які у нас виникають", - сказав Гройсман.
Прем'єр нагадав, що через агресію РФ 1,7 млн жителів України стали вимушеними переселенцями.
У свою чергу, Гутерріш заявив, що ООН продовжить гуманітарну допомогу Україні і готова допомогти в проведенні реформ.
"Ви можете розраховувати на нашу підтримку гуманітарних програм, щоб полегшити життя вимушеним переселенцям - ви згадали про 1,7 млн переселенців - а також тим, хто проживає поблизу лінії зіткнення і зони, де йдуть бойові дії, а також повну підтримку уряду в питанні проведення реформ ", - сказав він.
Гройсман закликав генсека ООН до об'єднання зусиль задля протистояння російській агресії.
"Сьогодення приносить нам багато викликів, на які ми маємо давати адекватну відповідь. Як ви знаєте, ми зараз проходимо абсолютно непростий етап відновлення нашої територіальної цілісності, захисту нашої держави, нашого суверенітету. І можливо зазначити, що в XXI сторіччі агресія Росії стосовно України має стати тим, навколо чого ми о'єднаємося і припинимо таку варварську агресію, яку ми маємо сьогодні по відношенню до України", – сказав Гройсман.
122 країни-учасниці ООН схвалили текст Договору про заборону ядерної зброї. Проти проголосували Нідерланди, а Сингапур - утримався. Жодна з дев'яти країн, що володіють ядерною зброєю, - США, Росія, Британія, Китай, Франція, Індія, Пакистан, Північна Корея та Ізраїль - не брали участь у переговорах щодо тексту договору та в голосуванні. Такою ж була позиція Німеччини та інших країн-членів НАТО.

Related

Політика 2138330840515504318

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item