Колишньому мерові Києва Леоніду Черновецькому Генпрокуратура оголосила підозру


Генеральна прокуратура повідомила про підозру в зловживанні владою або службовим становищем колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому.
Про це інформує прес-служба ГПУ.
Йдеться про досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об'єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві.
Черновецький діяв в інтересах невстановлених на даний час осіб з найближчого оточення колишнього президента Януковича.
Мер незаконно вилучив, змінив цільове призначення та передав особливо цінні землі в оренду для будівництва так званого вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві. Занизив орендну плату за землю, і як наслідок - знищив об'єкт археологічної спадщини. Цим територіальній громади міста Києва заподіяв збитки на загальну суму понад 250 млн грн.
Сьогодні йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за зловживання владою або службовим становищем.
Повідомляють, що досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.
4 липня стало відомо, що Генеральна прокуратура України готує кримінальне провадження щодо колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького. Він обіймав посаду мера столиці з 14 квітня 2006 по 12 липня 2012.

Related

Гаряча новина 8545858924117500434

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item