M.E.Doc визнав злам і свою причетність до масштабної атаки вірусу Petya

У M.E.Doc був внесений шкідливий програмний код в пакет оновлення
Розробник бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc, що раніше заперечував використання програми в масштабній кібератаці вірусом Petya.A, визнав факт злому, в результаті якого в продукт був внесений шкідливий програмний код в пакет оновлення.
Про це повідомляється на Facebook-сторінці компанії.
"Вперше за історію існування ПЗ M.E.Doc стався безпрецедентний факт взлому, внаслідок якого до продукту було внесено шкідливий програмний код до пакету оновлення. За словами провідних міжнародних експертів та правоохоронців, втручання було здійснено високопрофесійними спеціалістами", - йдеться в повідомленні.
Також в компанії відзначають, що аналіз обставин зараження дозволяє припустити, що особи, які організували напад з використанням WannaCry, можуть бути причетні і до цієї вірусної атаки, оскільки способи поширення і спільна дія схожі на вірус-шифрувальник (ransomware) Diskcoder.C (ExPetr, PetrWrap, Petya, NotPetya).
"Розуміючи всю відповідальність, розробники M.E.Doc доклали максимум зусиль аби виправити ситуацію. Нами було створено оновлення, яке гарантовано виключає загрози для користувачів.
Проте в ході проведення слідчих дій сервера компанії тимчасово вилучені для аналізу проникнення. Таким чином, наразі ми позбавлені змоги випустити оновлення з підвищеним ступенем безпеки", - відзначили в компанії.
Власники M.E.Doc також пропонують кіберполіції спільно випустити оновлення, яке зможе виправити ситуацію і запобігти повторним атакам вірусу.
Раніше повідомлялося, що співробітники кіберполіції та СБУ з учорашнього вечора і до шостої ранку проводили обшуки в компанії Інтелект-Сервіс (M.E.Doc).

Нагадаємо, 27 червня українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, проведеної за допомогою вірусу Petya.A.
Хакерські атаки були націлені на об'єкти критичної інформаційної інфраструктури енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, об'єктів транспорту, ряду банківських установ, телекомунікаційних компаній. Вірус атакував і Кабінет міністрів України.
Потужна хакерська атака почалася з України, а потім сталася і в 64 інших країнах. Експерти назвали винуватцем зараження ПК програму M.E.Doc, використовуваної в бухгалтерії.
В СБУ заявили, що метою масштабної хакерської атаки була дестабілізація ситуації в Україні.

Related

Бізнес 1236571230182602685

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item