NASA визнало, що не може відправити людей на Марс


Американське космічне агентство NASA офіційно визнало той факт, що при нинішньому розмірі бюджету вони не можуть дозволити собі відправляти пілотовані місії на Марс.
Наступні кроки Агентства в цьому напрямку будуть залежати від того, яке буде фінансування від уряду США. Але, на даний момент колонізація Марса залежить від приватних компаній, таких як SpaceX, і не залежить безпосередньо від NASA, - повідомляє FDLX.
В останні роки NASA стверджувало, що відправка людей на Марс є однією з основних задач. Експерти агентства навіть розробили конкретний поетапний план для досягнення цієї мети, і почали її реалізацію. Але врешті-решт все зводиться до фінансування, чого не завжди достатньо.
Глава Департаменту пілотованих польотів у космос Вільям Герстенмайер зробив заяву про те, що NASA не може дозволити собі продовжити цю програму з нинішнім розміром бюджету.
Останнім часом Агентство вклало значні кошти в розробку ракет SLS і космічних апаратів Orion. В результаті NASA навіть не почало розробляти засоби висадки і зльоту з поверхні Марса.

Related

Цікаво 1115193108003736195

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item