Як дожити до 100 років — 5 порад


Правильна вага, розумові вправи і народження дітей після 40 років — такі фактори сприяють довголіттю.
1. Протидійте стресу
Дослідники виявили, що довгожителі мають виняткову здатність відмінно справлятися з підвищеним рівнем стресу і це відрізняє їх від багатьох інших людей, що піддаються поганим емоціям, пише "Країна здоров'я".
2. Підтримуйте вагу в нормі
Чоловіки старше 100 майже завжди мають худорляву статуру і це не причина того, що до старості люди "всихаються" - зайва вага є значною перешкодою на шляху до довгожительства.
3. Забудьте про паління
Хоча серед довгожителів іноді трапляються любителі подиміти, скоріше вони є винятком. Як правило, люди старші за 100 років ніколи не курили. Алкогольні напої вони вживають дуже помірно.
4. Розвивайте мозок
Всупереч поширеному переконанню, люди старше 100 не демонструють значної втрати своїх розумових здібностей. До 15% довгожителів не стикаються зі змінами в швидкості мислення та інших інтелектуальних здібностях і це, вважають лікарі, є наслідком того, що вони активно читають, розгадують кросворди і не втрачають зацікавленості.
5. Діти
Жінки, які мають дітей після 40 років, в 4 рази частіше доживають до 100 років. На думку вчених, здатність виношувати дітей в такому пізньому віці свідчить про уповільнення характерних вікових процесів. А це один з факторів, що сприяють довголіттю.
Американські лікарі визначили, що саме треба їсти, аби дожити до старості - це Середземноморська дієта. Також серед факторів - оптимізм і фізична активність.

Related

Здоров'я 6741543593441548601

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item