Китай будує місто, в якому буде жити 130 млн


У Китаї будується місто, де будуть проживати 130 мільйонів жителів.
Цей неймовірний за розмірами мегаполіс буде створений шляхом злиттям столиці Китаю Пекіна з двома сусідніми провінціями, - повідомляє Profidom.
Місто, населення якого буде порівнянно з населенням 3-х таких країн, як Україна, вже будується. Урядові та адміністративні будівлі повинні переїхати з центру Пекіна сюди в Haojiafu. Китайська влада планує перенести столичний уряд разом з десятками тисяч чиновників з центру міста в східний район міського підпорядкування Тунчжоу. Як повідомляється, переїзд почнеться в 2017 році.
Кожну частину нового мегаміста наділять певною функцією. Пекін залишиться його серцем. Він буде відповідальний за науку і культуру. Місто-порт Тяньцзінь, де зараз розташовані основні високотехнологічні виробництва, що працюють на експорт, буде займатися технологічними дослідженнями. Роль Хебей поки не визначена, але, найімовірніше, там будуть розташовуватися невеликі виробництва і основні житлові квартали. Головна мета створення "Цзин-Цзінь-Цзи" - скоротити кількість виробництв, які домінують в Пекіні та інших великих міських центрах.
Мережа швидкісних поїздів, повинна зв'язати різні частини міста і час поїздки від одного суб-центру до іншого суб-центру складе не більше однієї години. Зараз же багатьом доводиться добиратися до роботи зі спальних передмість в центр Пекіна по п'ять годин і більше.
Багато років уряд Китаю намагався зменшити розміри Пекіна, який розростається. Тепер же він запропонував новий план, де Пекін стане центром нового величезного об'єднаного міста. Це повинно допомогти розвантажити центр Пекіна, зупинити негативний вплив на його історичну частину і поліпшити екологічну обстановку в місті, яке задихається від смогу. Проект отримав назву "Цзин-Цзінь-Цзи". Перший ієрогліф означає "столиця", другий узятий від назви міста Тяньцзінь, третій - стара назва провінції Хебей. Мета проекту - запобігти хаотичному розвитку шляхом встановлення чітко скоординованих міських зон і коридорів. Щось подібне уряд хоче бачити і в інших частинах країни.

Related

Події у світі 8802733695130607778

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item