В Україну можна безмитно ввозити б/в автомобілі з Канади – ДФС

Уживані авто з Канади імпортуються в Україну з нульовим митом
Канадські вживані автомобілі імпортуються в Україну з нульовим ввізним митом. У разі ввезення нових авто ставка ввізного мита буде знижуватися протягом семи років.
Про це повідомила заступник начальника Управління організації митного контролю Департаменту організації митного контролю Державної фіскальної служби Олена Мошинська, передає Укрінформ .
"Із набранням чинності Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою згідно тарифного графіку України нульове ввізне мито буде застосовуватися на вживані легкові автомобілі, походженням з Канади", - сказала Мошинська.
При імпорті нових авто з Канади передбачено перехідний період зниження ставок на сім років. Зокрема у поточному році ставка мита на бензинові та дизельні авто складатиме 8,7%, на авто бензинові з двигуном більше 3 л - 4,3%.Мошинська уточнила, що винятком є нові бензинові авто, які призначені для тимчасового проживання людей, нові бензинові авто з об'ємом двигуна від 2,2 л до 3 л, дизельні автомобілі з двигуном більше 2,5 л. На ці авто нульове ввізне мито запровадили з 1 серпня цього року.
Мошинська також зазначила, що необхідною умовою для застосування нульового мита є підтвердження походження авто з Канади, а саме: декларація про походження, яка оформлюється канадським експортером на інвойсі або іншому комерційному документі, що містить опис товару, який походить з відповідної сторони, з достатньою для його ідентифікації деталізацією.
Нагадаємо, що 1 серпня 2017 року набула чинності Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.
З цього дня скасовуються 98% тарифів на українські товари переважно сільськогосподарського сектора економіки, за винятком м'яса птиці, молочних продуктів, сирів, яєць, при торгівлі якими будуть діяти квоти.
Обнуляються мита на промислову продукцію з України, крім легкових автомобілів, мита на які будуть знижуватися до нуля протягом 7 років.
19 травня верхня палата парламенту Канади проголосувала за ратифікацію зони вільної торгівлі з Україною. Напередодні Петро Порошенко підписав закон Про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.
1 червня Канада остаточно схвалила документ.
11 липня, Україна і Канада підписали Угоду про зону вільної торгівлі.

Related

Бізнес 6247260707556593511

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item