Україна відновила важливу угоду зі США

Два регулятори в ядерній сфері почали співпрацювати в 2006 році

Йдеться про співпрацю між двома країнами у сфері ядерної безпеки.

 
Держінспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) підписала договір із Комісією ядерного регулювання США щодо відновлення угоди про співпрацю у сфері ядерної безпеки. Про це повідомляє прес-служба відомства.
 
"Обмін технічними засобами зв'язку дуже важливий для України, адже сприятиме розвитку вітчизняної сфери ядерної безпеки. Сприятиме цьому і співробітництво в рамках спільних науково-технічних програм і проектів, організація навчання й обміну фахівцями між Держатомрегулювання та американським регулятором", - зазначив керівник ДІЯРУ Борис Столярчук.
 
Повідомляється також, що вперше угода про співпрацю між Держатомрегулювання та Комісією ядерного регулювання США була підписана в 2006 році. Поправку до домовленостей країни підписали 21 вересня 2011 року.
 
Як повідомлялось, Україна поступово відмовляється від російського ядерного палива. Найближчим часом частка американської Westinghouse в Україні буде збільшена до 55%. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час недавньої поїздки до США.
 
Нагадаємо, в Росії дуже переживають через використання ядерного палива Westinghouse на українських АЕС.

Related

Економіка 2026959334434479407

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item