Пекін звинуватив США в порушенні суверенітету

Один із островів Спратлі в Південно-Китайському морі

Американський есмінець без дозволу китайської влади наблизився до спірних островів Спратлі.

Китай звинуватив США у грубому порушенні свого суверенітету і міжнародного права після того, як американський есмінець наблизився до островів Спратлі в Південно-Китайському морі, які Пекін вважає своїми, передає РИА Новости.
У заяві офіційного представника МЗС Китаю Ген Шуана йдеться, що американський есмінець Джон С. Маккейн без дозволу китайської влади наблизився до островів Наньша (Спратлі).
"Судно США порушило закони Китаю і відповідні норми міжнародного права, грубо порушивши суверенітет КНР, підірвавши мир, безпеку і порядок у цих водах", - зазначив Шуан.
Зовнішньополітичне відомство Китаю висловило невдоволення діями США.
"Подібні провокації американської сторони змушують Китай вживати заходи для підвищення заходів захисту своєї території", - додав представник міністерства.
У свою чергу, в Міноборони Китаю закликали США негайно припинити провокації в Південно-Китайському морі.
"У даний час відносини збройних сил Китаю і США демонструють впевнений розвиток. Однак подібні провокаційні дії з боку США завдають серйозної шкоди двосторонній стратегічній довірі", - заявили в оборонному відомстві.
"Ми рішуче закликаємо США негайно виправити свої помилки і припинити провокації під виглядом так званої "свободи навігації", - підкреслили в Міноборони Китаю.
Раніше глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США не мають наміру миритися з мілітаризацією Китаєм штучних островів у Південно-Китайському морі.

Related

Події у світі 3245097395575162362

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item