У Туреччині затримали росіянина, який хотів збити літак США

Затриманий Ренат Бакієв

Рената Бакієва підозрюють в зв'язках з Ісламською державою.

У Туреччині силовики затримали громадянина Росії Рената Бакієва, який збирався збити американський літак, дислокований на базі ВПС Інджірлік. Про це повідомляє Doğan News Agency.

Затримання проводив антитерористичний відділ поліції міста Адана. Рената Бакієва пов'язують з Ісламською державою. Зафіксовано його листування в соціальних мережах з членами цієї терористичної організації.

Також повідомляється, що поліція тривалий час стежила за Бакієвим. Він неодноразово здійснював розвідку поблизу бази Інджірлік, де розташовані американські літаки.

Росіянин планував здійснити вибух у місці дислокації американських військових і збирався збити літак США за допомогою безпілотника.

Свою чергу російські ЗМІ пишуть, що посольство РФ в Анкарі уточнює дані про затримання Бакієва.

Як повідомлялось, у Туреччині регулярно затримують громадян Росії за підозрою в тероризмі. Раніше стало відомо, що в цій країні судять сімох росіян. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі за підготовку терактів в Стамбулі з використанням радіокерованих моделей літаків.

Також в Туреччині заарештували 29-річного громадянина Росії Джамалалі Гаджієва, у якого вилучили півтора кілограма вибухівки, дві гранати і пояс смертника. Гаджієва затримали в той момент, коли він намагався потрапити до Туреччини з Сирії через підкоп, зроблений під бетонною стіною на кордоні.

Нагадаємо, раніше глава Чечні Рамзан Кадиров звернувся до президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з проханням видати трьох затриманих росіян.

Related

Події у світі 5368639518136958282

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item