Поліція Іспанії знайшла в укритті терористів вибухівку "мати Сатани"

Сліди "матері Сатани" були знайдені при дослідженні розвалів будинку в місті Альканар в каталонській провінції Таррагона
Іспанська поліція виявила у ймовірному укритті барселонських терористів сліди пероксиду ацетону, відомого як вибухівка "мати Сатани", пише газета El Pais.
За даними видання, сліди речовини були знайдені при дослідженні розвалів будинку в місті Альканар в каталонській провінції Таррагона.
Відзначається, що "мати Сатани" використовувалася бойовиками ІД в якості основи для вибухових речовин при атаках у Брюсселі і Парижі. Речовина має приблизно таку ж вибухову силу, як тротил, часто не визначається після детонації і легко загорається.
Перед цим поліція заявляла, що всередині зруйнованого будинку було виявлено близько двадцяти бутанових і пропанових газових балонів.
Раніше НВ повідомляло, що за даними поліції, підозрювані в скоєнні терористичних атак в Іспанії планували більш масштабні атаки, але їх плани були зірвані.
Нагадаємо, 17 серпня невідомий протаранив натовп на популярній серед туристів вулиці Рамбла в центрі Барселони. Згідно з останніми даними, в результаті наїзду загинули 13 осіб, ще близько сотні отримали поранення. Поліція кваліфікувала наїзд як теракт.
У рамках спецоперації було затримано двох підозрюваних. Їхні особи не розкриваються.
Відповідальність за атаку взяла на себе терористична організація Ісламська держава.
Пізніше, співробітники правоохоронних органів Іспанії повідомили про проведення спецоперації в зв'язку з ймовірною новою терористичною атакою в прибережному каталонському місті Камбрілс, розташованому на південний схід від Барселони. У результаті неї поліція ліквідувала чотирьох підозрюваних у тероризмі і ще одного поранила, який згодом помер.

Related

Події у світі 5686454680390517612

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item