МЗС України вручило послу Польщі ноту протесту через плани зобразити на паспортах Львів


У МЗС України вручили послу Польщі Яну Пєкло ноту протесту через плани розмістити на нових польських паспортах зображення Львова.
Зокрема, про це Європейської правді повідомила офіційний представник МЗС Мар'яна Беца.
За словами Беци, до відома посла було доведено, що намір польської сторони розмістити на сторінках нового паспорта зображення "Кладовища орлят" у Львові негативно вплине на двосторонні відносини.
"Послу вручили ноту, в якій висловлюється рішучий протест з приводу намірів польського Міністерства внутрішніх справ і адміністрації розмістити на сторінках нового паспорта Польщі зображення каплиці-ротонди, розташованої на території польських військових поховань на Личаківському цвинтарі у Львові", - підкреслила вона.
Представник МЗС додала, що Україна розглядає такі наміри як недружній крок, який негативно впливає на розвиток стратегічного українсько-польського партнерства.
Беца підтвердила позицію України про те, що "оцінка історичних подій є справою істориків" і сторонам слід утриматися від "політизації окремих історичних фактів, які шкодили б розвитку взаємовигідного стратегічного партнерства між Україною та Польщею".
Нагадаємо, в липні за ініціативою МВС Польщі пройшло онлайн-голосування щодо вибору оформлення нових польських паспортів, яке приурочене до 100-ї річниці незалежності країни. Згідно з результатами голосування, на сторінки нових паспортів може потрапити зображення Меморіалу орлят у Львові.

Related

Політика 8965031398835682407

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item