Ляшко вимагає від Кабміну скасування скандального контракту на закупівлю газового вугілля в США


Народний депутат України Олег Ляшко звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з вимогою скасувати скандальний контракт на закупівлю в США газового вугілля (марка Г), яке видобувають в Україні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
"Я звернувся до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою скасувати рішення Енергетичного штабу уряду про закупівлю імпортного газового вугілля. Вимагаю від уряду купувати виключно українське вугілля, забезпечувати роботою українських шахтарів і погасити перед ними заборгованості по зарплаті", - написав депутат.
Він заявив, що уряд дозволяє держкомпанії "Центренерго" витрачати валюту на імпорт непотрібного Україні вугілля марки Г у той час, коли вітчизняні державні шахти (які видобувають марку Г) недофінансовані і змушені скорочувати видобуток.
"Через постійне недофінансування видобуток вугілля на державних шахтах стрімко падає", - сказав Ляшко.
За його словами, закупівля вугілля в США в довгостроковій перспективі завдасть величезного удару по енергетичній безпеці країни, оскільки руйнує українську вугледобувну галузь.
"Така політика влади - це втрати бюджетних коштів, зловживання і корупція, яка призведе до зростання безробіття і вартості житлово-комунальних послуг", -заявив Ляшко.
Нагадаємо, держшахти в січні-липні видобули 2,4 млн тонн вугілля, що на 21,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Експерти вважають, що Україна може розвивати власну вугледобувну галузь і видобуток вугілля марки Г, щоб зберігати енергонезалежність.
7 числа мала відбутися акція протесту шахтарів державного підприємства "Львіввугілля", викликана заборгованістю по заробітній платі. Організатори планували перекрити міжнародну трасу Львів - Рава-Руська в районі с. Воля-Висоцька. В останній момент Держказначейство перерахувало кошти для виплати заборгованості по зарплаті західноукраїнським гірникам і акцію відклали.

Related

Економіка 7438595951357729785

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item