У США серйозно ставляться до "ракетного скандалу"

Державний департамент США

При цьому в Держдепі зазначили, що в минулому Київ дотримувався резолюції Радбезу ООН з питань запобігання постачань технологій.

Представник Держдепу Хізер Нойерт заявила, що у відомстві знають про повідомлення, згідно з яким Північна Корея могла отримати ракетні двигуни з України, передає Інтерфакс-Україна.
"Ми в курсі цих повідомлень. Це питання, до якого ми поставимося дуже серйозно, якщо це підтвердиться", - зазначила вона. 
"Жодна країна не зробила більше, щоб стримати амбіції Північної Кореї, ніж США. Було багато резолюцій Радбезу ООН, і вони зобов'язують усі нації, зокрема Україну, запобігати відправленню стратегічно важливих технологій до КНДР. У минулому я знаю, що Україна запобігала відправленню заборонених матеріалів до країн, які викликають у нас велике занепокоєння", - підкреслила Нойерт. 
При цьому вона додала, що у США з Україною "гарні, цільні відносини" і зазначила неготовність коментувати деталі повідомлень ЗМІ про можливу передачу двигунів КНДР. 
Нагадаємо, 14 серпня The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень озвучила припущення, що КНДР могла через чорний ринок отримати двигуни для балістичних ракет, виготовлені на українському підприємстві Південмаш. 
У Південмаші заперечують можливість передачі ракетних технологій Північній Кореї і відзначили, що двигуни могли бути скопійовані. 

Related

Події у світі 6624425443941757461

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item