Літак РФ пролетів над Білим домом і Пентагоном

Російський літак Ту-154М у небі над Вашингтоном

На борту Ту-154М знаходилися американські військові.

 
Літак Ту-154М, що входить до складу військово-космічних сил Росії, здійснив спостережний політ над центром Вашингтона, у тому числі над будівлями Пентагону, Білого дому, ЦРУ і конгресу США, повідомляє CNN.
 
Зазначається, що політ проходив у рамках міжнародного Договору про відкрите небо, який дозволяє військовій авіації країн-учасниць здійснювати обльоти територій одні одних.
 
Російський літак летів без озброєння і на досить низькій висоті - 1,1 км. На борту Ту-154М знаходилися представники військово-повітряних сил США.
 
Згідно з даними сайту Flightradar24, який відстежує рух літаків, Ту-154М пролетів також поблизу авіабази Ендрюс у 24 км від Вашингтона, на якій базується борт №1 - літак президента США Дональда Трампа.
Як повідомлялось, раніше спостерігачі зі США і України не змогли виконати політ над Росією через поломку літака спостереження ОС-1356.
 
Нагадаємо, мета Договору про відкрите небо - зміцнення довіри між державами шляхом контролю над військовою діяльністю і за дотриманням договорів у сфері контролю над озброєнням. Договір встановлює режим відкритого неба, який дозволяє його учасникам здійснювати обльоти територій один одного. Учасниками договору є 34 держави. Росія ратифікувала його у 2001 році.

Related

Події у світі 489147730149429211

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item