Росія має намір відповісти на санкції США

Після зустрічі з Тіллерсоном Лавров пообіцяв санкції

Глава МЗС РФ Лавров після зустрічі з Тіллерсоном заявив про відповідь Америці.

Росія відповість на недружні дії США. Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ, поширеному за підсумками зустрічі російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова й держсекретаря США Рекса Тіллерсона.
 
"Розглядалася ситуація російсько-американських відносинах. Лавров вказав на те, що прийнятий в США закон про санкції проти Росії став черговою ланкою в ланцюзі недружніх і небезпечних для міжнародної стабільності кроків, завдав потужного удару по перспективам двостороннього співробітництва. Природно, подібні дії, включаючи незаконне утримання з грудня минулого року нашої дипломатичної власності, не могли залишитися без відповіді. Так буде й надалі. У той же час, ми готові до нормалізації діалогу, якщо у Вашингтоні відмовляться від конфронтаціойної лінії", - сказано в повідомленні.
 
Лавров і Тіллерсон під час зустрічі, що відбулася в Манілі, також обговорили ситуацію довкола КНДР. У зв'язку з цим російський міністр "вказав на неприпустимість ескалації напруженості, до якої ведуть американські військові приготування в районі Корейського півострова".
 
"Обговорювалися подальші кроки щодо врегулювання сирійського конфлікту, зокрема розвиток узгодженого в липні російсько-американо-йорданського меморандуму про створення зони деескалації на південному заході Сирії. Лавров акцентував на необхідності суворого дотримання суверенітету й територіальної цілісності цієї країни, а також положень резолюцій Ради безпеки ООН, що заклали основу просування політичного процесу", - додали в російському зовнішньополітичному відомстві.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп підписав санкції проти Росії.

Related

Події у світі 5268038257719576347

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item