Медведєв: Росії оголошена торгова війна

Дмитро Медведєв

Прем'єр-міністр попередив росіян про те, що санкції будуть тривати десятиліттями.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що з прийняттям нового пакету санкцій Вашингтон оголосив Москві повноцінну торговельну війну на десятиліття вперед. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
"Підписання президентом США нового санкційного закону проти Росії створює кілька наслідків. По-перше, надії на поліпшення наших відносин з новою американською адміністрацією - кінець. По-друге, Росії оголошена повноцінна торгова війна. По-третє, адміністрація Трампа продемонструвала повне безсилля, найпринизливішим чином передавши виконавчі повноваження Конгресу. Це змінює розклад сил в політичних колах США", - вважає російський прем'єр.
Він вважає, що сьогоднішня подія більш небезпечна для президента США, ніж для Росії, тому що "американський істеблішмент начисто переграв Трампа".

"Президент не радий новим санкціям, але не міг не підписати закон. Нова санкційна тема виникла, перш за все, як ще один спосіб поставити Трампа на місце. Попереду нові заходи, кінцева мета яких - усунення його від влади... Ми ж спокійно продовжимо роботу з розвитку економіки і соціальної сфери, будемо займатися заміщенням імпорту, вирішувати найважливіші державні завдання, розраховуючи, перш за все на себе", - додав Медведєв.
При цьому він спрогнозував, що нові санкції будуть зберігатися десятиліттями, "якщо не станеться якесь диво", причому вони будуть жорсткіші від закону Джексона - Веніка, бо носять всеосяжний характер.
Як повідомлялось, сьогодні президент США Дональд Трамп підписав законопроект про нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР. Американський лідер заявив, що США не потерплять втручання, і разом з союзниками протистоятимуть підривній діяльності Росії.

Related

Події у світі 3762750644629650522

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item