Замкнуте коло російської пропаганди


Росією управляє зомбоящик. Борису Березовському приписують такий вислів: "Дайте мені пульт від телевізора, і через півроку я зроблю президентом табуретку", - і він має рацію. В кого в руках джойстик від Першого каналу - той і цар гори.

Цій країні можна вселити будь-яку конструкцію - про те, що ми всіх перемогли в Сирії, і про те, що нас в Сирії немає. Про те, що бандерівці розіп'яли хлопчика, і про те, що треба виконувати Мінські домовленості. Про те, що був незалежний референдум, і про те, що "ми ніколи і не приховували". Про те, що Трамп не чмо, і про те, що Трамп - вже майже чмо. Про те, що ми збили транспортний літак, і про те, що ми нічого не збивали. Про те, що це був український "Су". Про те, що це була ракета. Про те, що ми ніколи й не заперечували, що це "Бук", але це - український "Бук". І так далі.
Дайте мені телебачення, і я вам гарантую - через півроку Росія цілуватиме Сполучені Штати в попку
Дайте мені телебачення, і я вам гарантую - через півроку тут будуть цілувати Сполучені Штати в попку. Змінюваність влади стане національною ідеєю, Крим захочуть повернути дев'яносто дев'ять відсотків Росіян. А при бажанні і Степан Бандера стане національним героєм.
Але є проблема. Це будуть не власні думки. А вкладені в голову телевізором.Чи цікава така країна, яка в будь-яку сторону управляється джойстиком?Особисто мені - ні.
Тому що, поверни настройки джойстика в вихідну позицію - і буде все те ж саме. Шовінізм, імперськість, велич, ксенофобія, націоналізм, мракобісся та інше середньовіччя.
Це виліковується тільки освітою. Як Німеччину двадцять років лікували денацифікацією, так і Росію, після декомунізації, доведеться виліковувати дезомбованістю. Освіта має бути гігантським національним проектом на десятиліття. Освічувати, освічувати й освічувати. Починаючи з дітей. Вирощуючи нові покоління. На дорослих вже можна махнути рукою - тут вже нічого не виправити.
Критичне мислення і здатність думати самостійно - ось що має стати новою національною ідеєю. Інакше тут нічого не вийде. Країна, яка живе в міфі, а не в реальності, може тільки деградувати.
На дорослих можна махнути рукою - тут вже нічого не виправити
Телебачення виявилося найпотужнішим інструментом пропаганди. Такого не було ще ніколи в історії. І справа навіть не в Кисельові. Ці насіння лягли вже на підготовлений грунт. Я практично впевнений - ніякий "Кримнаш" не був би можливий без всіх цих серіалів про ментів, слідчих, вбивства, викрадення, бригади, кілерів, трупак, "розслідування" про маніяків, про дитячих гвалтівників, про людське м'ясо в трилітрових банках і чорнуху, чорнуху, чорнуху. Ніякий "Кримнаш" не був би можливий без попередньої десятирічної артпідготовки у вигляді "Аншлагу" і "Дому-2".
Зробіть замість підзаборних шоу, побудованих на чорнусі, моральній деградації, ідіотії, душевному стриптизі, сечостатевому гуморі - про Соловйових-Кисельових я промовчу, це просто вже психотропна зброя проти власного народу - зробіть замість них головним федеральним каналом "Discovery". І країна сама зміниться через десять років.
Але є проблема номер два. Для того, щоб почати цей процес, необхідно телебачення. А воно зараз в руках у тих, хто під страхом смерті не хоче, щоб цей процес почався. І щоб зіпхнути їх звідти, необхідно телебачення. А телебачення в руках у тих ...Замкнуте коло.
Але є і третя проблема. Не впевнений, що все тут припиниться плавно і безкровно. Я прихильник тієї теорії, що тут буде черговий біг-барабум, море крові, ДНР від моря до моря з алкоголіками на блок-постах і десятки локальних воєн всіх проти всіх.
І, на жаль, я не впевнений, що, після того, як все тут затихне і на руїнах виникне новий лідер - а він, швидше за все, буде вже більш-менш демократичним, якщо тільки знову не переможуть людожери - у нього в зруйнованій злиденній країні буде можливість відмовитися від такого потужного інструменту впливу.
Так що найвірогіднішим варіантом буде - перемикання кнопки джойстика в іншу сторону.
А потім, коли він потрапить в руки іншим людям - у зворотний.
І так по колу.

Related

Події у світі 5461419041714096071

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item