Трамп про нові санкції: Не потерпимо втручання

Президент США Дональд Трамп

США разом із союзниками протистоятимуть підривній діяльності Росії.

 
Білий дім офіційно підтвердив підписання президентом Дональдом Трампом пакету санкцій проти Росії, Ірану і Північної Кореї. З цього приводу глава американської держави зробив заяву.
 
Зокрема, Трамп зазначив, що США не потерплять втручання у свої демократичні процеси.
 
"Америка не дозволить втручання в наш демократичний процес. Ми разом з нашими союзниками і друзями будемо протистояти підривній діяльності і дестабілізації з боку Росії, - заявив президент США. - Ось чому я схвалив нові, жорсткі санкції щодо Ірану і Північної Кореї і посилив вжиті санкції стосовно Росії."
 
При цьому Трамп зазначив, що підписаний ним закон має суттєві вади, маючи на увазі зобов'язання для президента заздалегідь узгоджувати з конгресом будь-яке пом'якшення чи скасування санкцій. Трамп вважає, що деякі положення закону взагалі ідуть врозріз з конституцією США, проте виконуватися вони однаково будуть.
 
"Однак незважаючи на ці проблеми, я підписую цей законопроект в ім'я національної єдності. Він відображає собою волю американського народу бачити, як Росія робить кроки до поліпшення відносин зі США. Ми сподіваємося, що наші країни співпрацюватимуть в основними глобальних питаннях, - і ці санкції більше не будуть потрібні", - резюмував Трамп.
 
Як повідомлялось, напередодні віце-президент США Майк Пенс заявив, що Дональд Трамп скоро підпише закон про санкції проти Росії.
 
У свою чергу держсекретар США Рекс Тиллерсон зазначав, що Трамп не в захваті від нового закону, який вводить санкції проти Росії.

Related

Події у світі 1171201516704550098

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item