Вища рада правосуддя відкрив справу проти скандального судді Чауса

Суддя Чаус прославився своїм "сейфом" - гроші він ховав у скляних банках
Вища рада правосуддя (ВСП) відкрив дисциплінарну справу щодо судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, який наразі перебуває в Кишиневі під домашнім арештом після втечі з України.
"...Розглянувши скаргу голови Дніпровського районного суду міста Києва Ластівка Н.Д., відкрити дисциплінарну справу щодо судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Миколи Олексійовича", - сказано в повідомленні управління комунікації ВСП.
Нагадаємо, 9 серпня 2016 року Національна антикорупційна прокуратура України повідомила, що суддя Дніпровського суду отримав хабар в $150 тисяч.
Пізніше глава антикорупційної прокуратури Назар Холодницький уточнив, що це був суддя Чаус, і він ховав суму хабара готівкою в скляній банці.
У листопаді Чаус був оголошений в міжнародний розшук з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну.
Суддя Чаус також відомий своїми справами проти Автомайдану, а також процесом лідера кропу Геннадія Корбана та скасуванням розшуку колишнього нардепа і бізнесмена Юрія Іванющенка.
26 січня 2017 року Солом'янський суд Києва заочно заарештував Чауса.
1 березня Чаус був затриманий в Кишиневі співробітниками прокуратури Молдови за запитом ГПУ.
7 березня Антикорупційна прокуратура Молдови повідомила про отримання від української сторони документів для екстрадиції Чауса і підтвердила підготовку до його відправлення в Україну.

Related

Гаряча новина 7119665820888255323

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item