В НАТО прокоментували візит Путіна до Абхазії


У НАТО прокоментували візит президента РФ Володимира Путіна до невизнаної Абхазії в дев'яту річницю збройної агресії РФ проти Грузії.
Прес-секретар НАТО Ділан Уайт назвав такий жест Путіна шкідливим для міжнародних зусиль, спрямованих на мирне врегулювання конфлікту, передає Politico.
"Це шкідливо для міжнародних зусиль з пошуку мирного політичного врегулювання. Ми шкодуємо, що цей візит був здійснений без попередньої згоди грузинської влади", - сказано в коментарі.
Він також додав, що "НАТО об'єднує повна підтримка суверенітету та територіальної цілісності Грузії в межах своїх міжнародно визнаних кордонів".
"Ми не визнаємо жодних спроб змінити статус Абхазії та Південної Осетії як регіонів Грузії", - наголосив Уайт.
Російсько-грузинська війна 2008 року — збройний конфлікт між Грузією з одного боку та Росією і сепаратистськими угрупуваннями Південної Осетії та Абхазії з іншого. Війна розпочалася навколо збройного протистояння в Південній Осетії у серпні 2008 року. У військових діях проти Грузії, крім регулярних збройних сил Південної Осетії і Росії, брали участь ополченці з Росії і Абхазії. Сторони звинувачували одна одну у провокуванні бойових дій.

Related

Політика 2094721674394962580

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item