Генпрокуратура встановила схеми розкрадання коштів компаніями Фірташа

Підконтрольні страхові компанії страхували фіктивні підприємства
Генеральна прокуратура заявляє про викриття незаконної схеми по розкраданню коштів та ухиленні від сплати податків підприємств з холдингу Group DF Дмитра Фірташа.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.
Схема полягала в страхуванні пов'язаних компаній за фіктивними страховими випадками.
У махінаціях брали участь наступні компанії бізнес-групи: ПрАТ Сєвєродонецьке об'єднання Азот, ТОВ Межріченскій ГЗК, ПрАТ Юкреніан Кемікал Продактс, ПАТ Рівнеазот, ДП Хімік, ПАТ Азот та інші.
Між цими підприємствами і страховими компаніями ПрАТ СК Саламандра-Україна, ПрАТ СК ДІМ СТРАХУВАННЯ були укладені договори страхування, на підставі яких страховим компаніям перераховано фіктивні страхові внески.
"Надалі розкрадання цих коштів здійснювалося шляхом страхування цими ж підконтрольними страховими компаніями фіктивних кредитних договорів та договорів купівлі-продажу "сміттєвих" цінних паперів інших підконтрольних зазначеним особам фіктивних підприємств і підставних фізичних осіб", - пояснили в ГПУ.
Далі страхові компанії після прогнозованого неповернення кредитів відшкодовували збитки.
У зв'язку з встановленими фактами порушень в офісах компаній проводяться санкціоновані обшуки.
Раніше повідомлялося, що Рада нацбезпеки і оборони проведе перевірку, щодо постачання електроенергії та сировини на завод Кримський Титан, що належить олігархові Дмитру Фірташу в окупованому Криму.

Related

Економіка 5737176391210364661

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item