Поліція Києва ліквідувала мережу нелегальних "лікарень" для наркоманів, що утримували людей силою

Нелегальні реабілітаційні центри мали доступ до ліків з маркуванням держзакупівель
Один в Києві і чотири в області незаконних реабілітаційні центри були ліквідовані поліцейськими, де утримувалися, в тому числі і насильно, залежні від нарко-, алко- та ігроманії.
За підсумками обшуків правоохоронці встановили, що в даних рехабах знаходилося до 50 осіб, тобто по 10-15 пацієнтів в кожному такому центрі, а термін "лікування" становив від декількох тижнів до року. Вартість перебування в них варіювалася на рівні 7-12 тисяч гривень на місяць, повідомляє відділ комунікації столичної поліції.
Було встановлено, що як мінімум сім осіб перебували там проти своєї волі.
У даних закладах був присутній так званий лікар. За його розпорядженням людей, яких там лікували, в тому числі забороненими психотропними препаратами. До пацієнтів навіть застосовували фізичну силу, наручники і тримали в окремих приміщеннях, схожих на підвали. Фізичні методи застосовувалися, якщо пацієнти відмовлялися приймати препарати.
По суті, це були приватні заклади, які зовні виглядали як звичайні житлові будинки.
"Під час обшуку на території "центрів" ми також виявили і вилучили велику кількість заборонених до обігу психотропних та інших рецептурних препаратів, в тому числі з маркуванням державних закупівель, а також наручники і біту", - сказав глава поліції Києва Андрій Крищенко.
У цій справі в поліції почали розслідування за фактами незаконного позбавлення волі людей (ст.146 КК України), незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ст.307, 309), порушення правил обігу наркотичних засобів (ст.320).
Слідство продовжує пошуки для встановлення всіх причетні, які допомагали здобувати психотропи.






Нагадаємо, раніше в Чернігівській області Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою і прокуратурою АР Крим викрили злочинну групу, яка діяла під прикриттям центру реабілітації для людей з наркотичної, алкогольної або іншою залежністю.

Related

Події в Україні 3079143755700069217

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item