НАТО промарширує столицею


У військовому параді, що пройде в Києві на День незалежності 24 серпня, вперше в історії України візьмуть участь представники армій країн-учасниць НАТО.
Про це заявив в інтерв'ю українським телеканалам міністр оборони Степан Полторак, повідомляє "Українська правда".
"В цьому році дуже багато наших партнерів виявили бажання брати участь в святкуванні Дня незалежності України. Поруч з нами будуть знаходитись представники збройних сил країн Альянсу", - сказав він.
Україна веде перемовини з цього приводу з усіма країнами-учасницями НАТО. Погодження прислати своїх військових на парад надали вже 6 з них, але Полторак сподівається, що ця цифра зросте до 10.
У святкуванні незалежності України цьогоріч візьмуть участь військовослужбовці з Грузії.
Міністр також розповів, що загалом в параді цьогоріч візьмуть участь 4,5 тис. військовослужбовців. Тисяча з них – це ті, що брали участь в АТО.
Крім того, по центру Києва проїдуться більше 70 одиниць військової техніки, серед якої багато нових зразків. Зокрема, це будуть системи залпового вогню, броньована техніка, новітні засоби розвідки.
1 серпня на території авіаційного заводу імені Антонова пройшло перше спільне тренування Нацгвардії та інших силових структур у рамках підготовки до військового параду.

Related

Події в Україні 8516752959843787496

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item