Трагедія в Шарлотсвіллі: стало відомо ім'я загиблої

Хізер Хейєр стала невинною жертвою білих націоналістів 
Жертвою наїзду автомобіля на натовп демонстрантів в Шарлотсвіллі, штат Вірджинія, виявилася 32-річна помічниця юриста Хізер Хейєр, повідомляє Reuters.
За словами її боса, Хейєр приїхала в центр міста зі своїми друзями, щоб виступити проти білих націоналістів, які протестували в студентському містечку Університету Вірджинії з вимогою не зносити пам'ятник герою Конфедерації - генералу Роберту Лі.
"Але її рішення приєднатися до контр-протестувальників у суботу призвело до трагедії - 20-річний чоловік з Огайо на швидкості протаранив ряд демонстрантів, убивши Хейєр і поранивши щонайменше 19 осіб", - зазначає агентство.
Нагадаємо, що 12 серпня сотні білих расистів взяли участь в мітингу в Університеті Вірджинії проти наміру прибрати пам'ятник генералу військ Конфедерації Роберту Лі. 
Між націоналістами і їх противниками відбулися зіткнення. Кілька сотень людей штовхали один одного, кидалися пляшками з водою, розпорошували хімічні спреї і кричали. 
Після двох годин сутичок автомобіль в'їхав у натовп демонстрантів. В результаті наїзду авто одна людина загинула, ще 26 отримали поранення.
Водія автомобіля заарештували. Це 20-річний Джеймс Алекс Філдс, його підозрюють у вбивстві.
Генерал Роберт Лі, пам'ятник якому планують знести, командував силами південних штатів Америки, які в роки Громадянської війни виступали за збереження рабовласницького ладу.

Related

Події у світі 4021302594845895620

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item