CNN: Північнокорейська ракета могла збити літак Air France

Ілюстративне фото
Запущена 28 липня міжконтинентальна балістична ракета КНДР пролетіла в декількох кілометрах від траєкторії польоту пасажирського літака Air France, повідомляє телеканал CNN з посиланням на японських військових.
"За даними японських військових, ракета приземлилася в 150 км на північний захід від острова Окушірі приблизно о 11:27 ранку за східним часом", - йдеться в повідомленні. 
Згідно з даними FlightRadar24 і сил самооборони Японії, літак Air France Flight 293 пролетів на схід від місця падіння ракети за 5-10 хвилин до того, як ракета впала в воду. Під час приводнення борт Air France був приблизно в 96-112 км на північ від ракети. 
Зазначається, що випробування ракетної і ядерної зброї КНДР можуть становити загрозу для пасажирських літаків, оскільки Пхеньян ніколи не повідомляє про свої плани, як того вимагають міжнародні угоди. 
Представник Air France повідомив, що на борту знаходилося 332 людини - 316 пасажирів і 16 членів екіпажу. 
Нагадаємо, що 28 липня Північна Корея запустила чергову ракету, яка впала в територіальних водах Японії. 
Ракета пролетіла 998 км за 47 хвилин. Максимальна висота польоту склала близько 3725 км. За висновком експертів, ця ракета здатна уразити більшу частину території США і Канади. 

Related

Події у світі 3010533862812998318

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item