Музикантів попереджали: Прокуратура Криму почала розслідування поїздки Scooter


Прокуратура Автономної республіки Крим, яка переїхала після анексії півострова до Києва, відкрила кримінальне провадження у зв'язку з незаконною поїздкою німецької музичної групи Scooter до Криму.

Розслідування почали після звернення депутата Верховної ради, - написали на сайті прокуратури. Ім'я депутата не називають.
"Вчинення таких протиправних дій представниками іноземних держав і всесвітньовідомими особами, які можуть прямо або опосередковано впливати на думку своїх прихильників, створює перешкоди зусиллям держави Україна по відновленню її територіальної цілісності, завдає шкоду національним інтересам України, як суверенної, незалежної держави", - йдеться у повідомленні.
"В процесі розслідування вказаного кримінального провадження зробимо запити до компетентних органів Федеративної Республіки Німеччина щодо надання міжнародної правової допомоги, проведенні низки слідчих дій, передусім, допиту особи. Більше того, музикантів попереджали про відповідальність, яка може настати у разі нехтування нормами українського законодавства", зазначили на сайті.

Гурт Scooter створили 1993 року. Виконує електронну танцювальну музику. Популярною став в середині 1990-х рр. Прибув 3 серпня 2017 року до аеропорту м. Сімферополь для подальшого виступу на території Криму.
Артистів, які виступали в анексованому Криму, позбавляють права в'їзду в Україну, згідно ст. 26 ЗУ "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства"- як осіб, дії яких суперечать інтересам забезпечення національної безпеки України". Рішення про заборону виносить Служба безпеки України.

Related

Суспільство 7270565232449519481

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item