Siemens втратить до 200 млн євро через поставки турбін до окупованого Криму

Siemens може втратити € 100-200 млн виручки в РФ на скандалі з турбінами в Криму
Німецький концерн Siemens, який опинився у центрі скандалу в Росії через постачання його обладнання до Криму, що знаходиться під західними санкціями, заявив, що може втратити через це €100-200 млн виручки.
Голова Siemens Джо Кезер заявив, що компанія вже вжила заходів для скорочення збитків через скандал і може прийняти нові, передає Reuters .
Нагадаємо, агентство Reuters з посиланням одразу на три обізнані джерела повідомляло, що Росія завезла дві турбіни для електростанцій, вироблені німецькою компанією Siemens, в окупований Крим. Поставки були здійснені в обхід санкцій.
Компанія Siemens заявила, що її турбіни не могли потрапити в Крим.
У свою чергу, російська держкомпанія Технопромекспорт, яка будує електростанції в Криму, заявила, що купила обладнання на вторинному ринку, але відмовилася розкрити виробника.
Незабаром в компанії Siemens заявили, що всі чотири газотурбінні установки, поставлені влітку для електростанції в Тамані, потрапили в окупований Крим незаконно, запропонувавши російській стороні викупити їх назад.
Крім того, німці хочуть розірвати ліцензійну угоду з російськими компаніями щодо поставок обладнання для електростанцій.
Також Siemens подав до суду на російський Технопромекспорт, що будує станції в Криму.
Після цього прецеденту Німеччина закликала Євросоюз розширити санкції за рахунок ще чотирьох громадян Росії і компаній.

Related

Події у світі 4886834669741913646

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item