У зоні АТО впав безпілотник РФ, який використовується для розвідки – фото

У зоні АТО впав російський безпілотник, який використовується для розвідки і коректування вогню
У суботу, 16 вересня поблизу Новоградівки на Донеччині впав безпілотник Орлан російського виробництва, повідомив прес-центр штабу АТО.
Зазначається, що Орлан впав сам, через технічний збій системи. Українська ППО не встигла збити безпілотник, хоча і добре відслідковувала його маршрут.
Розробкою Орлан-10 займається російське підприємство під назвою Спеціальний технологічний центр. Корпус і двигун — російського виробництва, електронна "начинка" родом із Тайваню, повідомили у штабі.
Цей БПЛА Росія часто застосовує на Донбасі для розвідки та коригування вогню артилерії. Сам комплекс коштує 18 мільйонів рублів, а вартість літака коливається в районі 5-7 мільйонів рублів. Ці безпілотники зазвичай застосовуються комплексно, по 2-3 літаки на операцію.
За класифікацією Орлан-10 відноситься до оперативно-тактичного, малого радіусу дії. Крім того, апарат не вимагає злітно-посадкової смуги для зльоту і посадки, стартує з катапульти. Також може приземляється з парашутом.
Раніше повідомлялося, що у суботу, 16 вересня, незаконні збройні формування 35 разів порушили перемир’я. Втрат серед українських військових немає.

Related

Події в Україні 5492816985421276136

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item