Порошенко підписав скандальний закон про освіту

Президент дав старт освітній реформі в Україні 
Президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту, який був розкритикований міжнародними партнерами через можливе обмеження прав національних меншин.
Як наголосили у прес-службі президента, освітня реформа має на меті підвищити якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці.
"Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої", - зазначив Порошенко.
За словами глави Української держави, новий закон підвищує роль української мови в освітньому процесі та в жодному разі не порушує гуманітарних прав нацменшин.
Зазначається, що у зв’язку з різкою критикою з боку урядів низки європейських країн Порошенко доручив Міністерству закордонних справ та  Міністерству освіти провести консультації з європейськими партнерами, в тому числі з Радою Європи. 
Нагадаємо, 5 вересня народні депутати підтримали освітню реформу. Ключовими її нововведеннями стала 12-річна школа і підвищення зарплат вчителям. Щодо мов нацменшин, то спочатку школярі вивчатимуть предмети рідною для себе мовою, а в 5-9 класах буде вводитися кілька предметів українською мовою викладання.
Новий закон про освіту розкритикувала Румунія і Молдова. МЗС Угорщини подало скарги в ОБСЄ, ООН і Євросоюз у зв'язку з реформою освіти в Україні.

Related

Політика 5915008491154544207

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item