Геращенко: Санкції проти РФ ефективніші, ніж миротворці на Донбасі

Антон Геращенко

Нардеп побоюється розвитку абхазького сценарію в Україні, коли російські війська окупували територію, будучи миротворцями.

Народний депутат Антон Геращенко заявив, що посилення економічних санкцій проти Росії більш ефективно для вирішення конфлікту на сході України, ніж введення миротворчої місії ООН на Донбас, передає 112 Україна.
"Єдиний на сьогодні найбільш ефективний варіант - це посилення економічних і дипломатичних санкцій проти РФ як Україною, так і нашими партнерами, ЄС, США, Канадою і Японією. Через економічні санкції економіка Росії зазнає величезних збитків, вони вже вимірюються в сотнях мільярдів доларів, і це виснажує російську економіку...", - зазначив він.
Геращенко вважає, що за допомогою міжнародних організацій, таких як ООН були позитивні варіанти врегулювання конфліктів, але є і негативні варіанти.
"Наприклад на Кіпрі вже 45 років не можуть вирішити питання об'єднання Північного Кіпру, який був захоплений турецькими військами. Є варіант, коли миротворча місія ООН з одного боку, здавалося б, потрібна для примирення Грузії і Абхазії, але оскільки миротворцями є російська армія, то Абхазія фактично стала російською провінцією. Нам не потрібен абхазький сценарій примирення, коли Росія буде пропонувати, щоб російські війська окупували цю територію", - наголосив нардеп.
Як повідомлялось, головною темою виступів президента України Петра Порошенка в Радбезі ООН і на Генасамблеї ООН стала миротворча місія на Донбасі.
Після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом глава держави заявив, що Вашингтон підтримав пропозицію Києва про введення миротворців на схід України.

Related

Події в Україні 6002314359942162623

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item