Лавров: США - непроханий гість в Сирії

Глава МЗС Росії Сергій Лавров

Глава МЗС Росії і держсекретар США обговорили конфлікт в Сирії і інші питання на полях Генасамблеї ООН.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив на зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, що Штати - непроханий гість в Сирії, передає РИА Новости.
"Ми підтвердили наш підхід про те, що при всьому визнанні реальності знаходження американської коаліції в Сирії, вона все-таки там непроханий гість", - розповів Лавров журналістам за підсумками зустрічі.

"Ми бачимо, що це реальність, і бачимо, що це можна використовувати для боротьби з тероризмом паралельно з тими діями, які сирійська армія при нашій підтримці здійснює. Це прагматично, коли всі учасники цього процесу концентруються на боротьбі з ІДІЛ", - додав він.
Глави зовнішньополітичних відомства Росії і США обговорили хід виконання Мінських домовленостей щодо України, ситуацію в Сирії, а також двосторонні відносини, зокрема, договори про скорочення стратегічних наступальних озброєнь і про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.
Нагадаємо, на полях сесії Генасамблеї ООН відбулася сьома з початку року зустріч Лаврова і Тіллерсона.
За підсумками переговорів, які тривали більше години, глава МЗС РФ заявив, що розмова з держсекретарем США відбулася в діловому ключі, без спроби політизувати двосторонні відносини.
Раніше новий посол Росії в США Анатолій Антонов заявив, що конфронтація Москви і Вашингтона безперспективна і в цьому протистоянні не буде переможців.

Related

Події у світі 7660807766487093967

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item