Стратегія тиску: США попередили Росію і Китай про нові санкції


Якщо Росія і Китай будуть підтримувати КНДР, США приймуть відповідні заходи у вигляді санкцій. Таку заяву зробила в. о. помічника Держсекретаря США Сьюзан Торнтон, передають "РИА Новости".
"Успіх стратегії тиску залежатиме від співпраці з міжнародними партнерами, особливо з Пекіном. Ми продовжуємо працювати з Китаєм і Росією, щоб поліпшити режим дотримання санкцій, але ще багато потрібно зробити", – зазначила Торнтон.
За її словами, Штати сподіваються на діалог з Китаєм і Росією щодо більшого тиску на Північну Корею. Але у випадку бездіяльності Китаю і Росії США чітко дали зрозуміти, що будуть використовувати інструменти, якими володіють, зокрема, застосують санкції.
"Тільки минулого місяця ми ввели нові санкції проти російських і китайських осіб і організацій, що підтримують КНДР. Ми будемо і надалі вживати заходи на багатосторонній і односторонній основі з метою припинення незаконної діяльності Північної Кореї", – підкреслила Сьюзан Торнтон.
КНДР створює складні міжнародні відносини численними ядерними випробуваннями. Востаннє Пхеньян оголосив про успішне випробування водневої бомби. Наказ про проведення випробування був відданий північнокорейським лідером Кім Чен Ином.
Світове співтовариство засудило дії Північної Кореї. Зокрема, президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон, крім посилення санкцій проти КНДР, розглядає можливість припинення торгових відносин з будь-якою країною, яка співпрацює з Північною Кореєю.

Related

Події у світі 5914475437506869879

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item