Правоохоронці попередили виникнення надзвичайних ситуацій на Запорізькій АЕС

Експлуатація устаткування ЗАЕС на основі хибних розрахунків могла призвести до виходу із ладу енергоблоків
Служба безпеки України попередила виникнення надзвичайних ситуацій на Запорізькій атомній електростанції, повідомив прес-центр СБУ у п’ятницю, 22 вересня.
Зазначається, що правоохоронці викрили багатомільйонну оборудку при проведенні робіт з вивчення сейсмічної стійкості обладнання станції.
На початку 2016 року посадовці ЗАЕС уклали договір з приватною структурою на проведення робіт із виконання розрахунків сейсмічного впливу на обладнання та трубопроводи реакторних відділень двох енергоблоків атомної станції.
СБУ встановила, що технічні звіти про виконання розрахункового аналізу та визначення сейсмостійкості обладнання складені з численними порушеннями. Крім того, вони не пройшли обов’язкову експертизу та узгодження в державній інспекції ядерного регулювання України.
Незважаючи не це, посадовці атомної станції підтвердили виконання робіт та перерахували підприємцям понад 18 мільйонів гривень.
У відомстві наголосили, що подальша експлуатація устаткування ЗАЕС на основі неякісних розрахунків могла призвести до виходу із ладу енергоблоків і створює реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи.
У рамках відкритого кримінального провадження одному з провідних інженерів станції повідомили про підозру в скоєнні злочинів, передбачених статтями 364 та 366 Кримінального кодексу України.
Раніше повідомлялося, що Westinghouse Electric Company підписала контракт з Енергоатомом на постачання систем моніторингу для чотирьох блоків Запорізької АЕС.

Related

Події в Україні 151541742994858532

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item