США та Китай домовилися посилити тиск на КНДР

Трамп і Цзіньпін домовилися більш рішуче діяти відносно Північної Кореї
У понеділок, 18 вересня, президент США Дональд Трамп провів телефонні переговори з керівником Китаю Сі Цзіньпіном, обговоривши проблему КНДР.
"Лідери США та Китаю обговорили постійне нехтування Північною Кореєю позицією світового співтовариства, й також її зусилля з метою дестабілізувати Північно-Східну Азію", - повідомила прес-служба Білого дому.
У той же час, китайські ЗМІ повідомляючи про розмову, відзначили лише, що "Китай і США мають широкі спільні інтереси та здоровий імпульс обмінів і співпраці в багатьох областях", - передає Радіо Свобода.
Нагадаємо, що радник з питань національної безпеки президента США Герберт Макмастер заявив, що в Білому домі розглядають військовий варіант реагування на ракетно-ядерну загрозу з боку Північної Кореї. 
Слідом за ним президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон має ефективні інструменти, які можуть змусити Пхеньян припинити провокації.  
15 вересня о 6:57 ранку за японським часом (0:57 за Києвом) Північна Корея запустила ракету в напрямку регіону Тохоку. Снаряд пролетів над японським островом Хоккайдо і через дев'ять хвилин впав у Тихий океан на відстані в 2000 км на схід від мису Ерімо. Ракета досягла висоти 770 км і пролетіла 3700 км. 

Related

Події у світі 5879217785215459014

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item