Порошенко у Нью-Йорку підняв мовне питання


Кожна дитина, яка закінчила українську школу, має вільно володіти українською мовою. Але мову національних меншин вивчати не забороняється.
Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з лідерами української громади та представниками кримськотатарських організацій у Нью-Йорку, передає "Інтерфакс-Україна".
"Ми повертаємо Україну в українську школу, це дуже просто. Притому ми нікому не забороняємо вивчати мову національних меншин, але кожна дитина, яка закінчила українську школу, має вільно володіти українською мовою. Ми повинні захистити Україну", – сказав він.
Раніше повідомлялося, що 5 вересня Верховна Рада прийняла закон про освіту, який починає реформу освіти в Україні. Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.
Згодом у МЗС Румунії висловили стурбованість ухваленим ВРУ законом про освіту, а Угорщина заявила, що припиняє підтримку України на міжнародній арені. Також президент Молдови Ігор Додон розкритикував ухвалений Верховною Радою закон про освіту і закликав Україну переглянути свою нову політику щодо національних меншин. У МЗС України у відповідь сказали, що закон про освіту не утискає прав нацменшин.

Related

Події у світі 4632476510043796717

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item