Кіберполіція: Оновлення CCleaner заражене вірусом

В оновленні CCleaner знайдено вірус

Правоохоронці тимчасово не рекомендують використовувати програмне забезпечення CCleaner українським користувачам.

У кіберполіції повідомили, що одне з оновлень популярної програми CCleaner, створеної для допомоги користувачам при здійсненні планового технічного обслуговування своїх систем, заражене вірусом.
Відомство вживає заходів для того, щоб не допустити зараження вірусом комп'ютерів українських користувачів. Відзначається, що версія CCleaner зі шкідливим завантаженням (5.33) була випущена в період з 15 серпня по 12 вересня 2017 року.
"Ця версія підписана, використовуючи дійсний цифровий сертифікат, який був випущений компанією-розробником Symantec Piriform Ltd. Тому користувачі при завантаженні оновлень були впевнені в надійності джерела", - інформували в кіберполіції і додали, що поки немає остаточних даних щодо того, як атакували зловмисники компанію розробника.
Підкреслюється, що виявлення цієї загрози антивірусними продуктами залишається дуже низьким.
У кіберполіції також вказали, що Україну зазначена атака минула. Водночас зафіксовано близько сотні IP-адрес, які здійснюють підключення до сервера зловмисників.
Правоохоронці розповіли, що надішлють інтернет-провайдерам офіційні листи із зазначенням IP-адрес інфікованих комп'ютерів для того, щоб користувачі могли самостійно видалити шкідливе програмне забезпечення.
Нині фахівці кіберполіції тимчасово не рекомендують використовувати програмне забезпечення CCleaner українським користувачам, а радять шукати аналогічні продукти.
Як повідомлялось 27-29 червня сервери багатьох державних установ і комерційних структур в Україні зазнали масштабної кібератаки. Вірус Petya.A зашифровував всі файли на комп'ютері, вимагаючи викуп за їхнє розблокування.

Related

Технології 2110525994361428114

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item