Вчені NASA заявили про рекордне скорочення льодів Арктики

Льоди Арктики скорочуються
13 вересня 2017 року арктичні льоди NASA досягли мінімальних значень за всю історію спостережень, які почалися в 1978 році.
Площа льодів в цьому році склала 4,64 мільйона квадратних кілометрів, повідомляється на сайті NASA.
Цей показник майже на 1,6 мільйона нижче середніх значень для минулих 20 років. Вчені відзначають, що найбільше скорочення площі арктичного льоду спостерігалося в 2007, 2012 і 2016 роках, коли цьому сприяли екстремальні погодні умови.
"Те, як сильно скорочується льодова шапка Арктики влітку, залежить не тільки від літніх температур, але і того, в якому стані перебував лід взимку. Літо цього року було абсолютно непримітним в плані клімату. Те, що ми все зафіксували рекордно низьку площу літнього льоду, говорить про те, що сьогодні льоди знаходяться в набагато гіршому стані, ніж 38 років тому", - заявила Клер Паркінсон, кліматолог з Центру космічних польотів NASA імені Годдарда.
Причиною скорочення площі льодів в цьому році, як вважають дослідники, могли бути сильні літні дощі в Арктиці, чиї відносно теплі води могли прискорити танення льодовиків. Крім того, середня товщина льоду в Арктиці помітно впала в останні роки.


Раніше НВ повідомляло, що дослідники з Великобританії на 20 років скорегували прогноз про глобальну зміну клімату. Оптимізм вчених багато в чому грунтується на переконанні, що ми живемо в епоху енергетичної революції.

Related

Цікаво 1545009912039413535

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item