У Британії група депутатів планує заблокувати Brexit без угоди з ЄС

Раніше у ЄС повідомили, що переговори з Лондоном щодо Brexit зайшли в глухий кут
У Великій Британії впливова міжпартійна група депутатів планує не дозволити уряду прем'єр-міністра Терези Мей допустити вихід країни зі складу Євросоюзу без укладання угоди в 2019 році.
Як повідомляє The Guardian, причиною таких дій політиків є нові попередження про те, різкий вихід може стати катастрофічним для економіки Британії.
До групи входять, зокрема, колишній міністр фінансів Кеннет Кларк, кілька екс-міністрів Консервативної партії, а також представники від лейбористів, Ліберальних демократів та Зелених.
Одна з критично важливих цілей групи – надати парламенту право вето або можливість застосувати інші правові засоби у випадку "поганої угоди" або "відсутності угоди" з Євросоюзом.
Занепокоєння через політику стосовно Brexit зросли після нещодавніх заяв Терези Мей про те, що уряд витрачає 250 млн фунтів стерлінгів на підготовку до можливого варіанту без досягнення угоди з ЄС, оскільки у переговорах з Брюсселем відсутній прогрес.
12 жовтня голова переговорної групи від Брюсселя Мішель Барньє заявив, що переговори з Лондоном щодо виходу Великої Британії зі складу ЄС перебувають у глухому куті.
23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" збереженню Великої Британії у складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосувало 52% громадян, проти - 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, а Уельс і Англія підтримали Brexit.
29 травня 2017 року Єврокомісія опублікувала ключові вимоги до Великої Британії в процесі виходу зі складу Євросоюзу. Основну увагу Брюссель сконцентрував на фінансових питаннях і на правах громадян.
В ЄС підрахували, що фінансові зобов'язання Великої Британії щодо ЄС стосуватимуться 74 європейських установ.
Відзначимо, що Єврокомісія офіційно не називала суму остаточного "рахунку" за вихід Великої Британії з ЄС.

Related

Події у світі 653054835695731038

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item