10 міфів про Green Card - як виграти візу в США


Існує чимало хибних уявлень навколо лотереї, яка відкриває шлях у США. Через неправильну інформацію люди часто втрачають шанс на перемогу.
10 міфів про отримання Грін карти в Америку розвінчала у своєму блозі українка Аліна Голіната-Слота, яка переїхала жити до США.
1. Лотерея називається "Зелена картка".
Людей часто вводять в оману різноманітні сайти, на яких нібито можна подати заявку на участь у лотереї "Зелена картка" (green card). Натомість справжня назва лотереї – Diversity Visa Lottery (DV Lottery). Це перекладається як лотерея диверсифікаційних віз або диверсифікаційна візова лотерея. Єдине місце в Інтернеті, де можна подати офіційну заявку – це сайт американського уряду.
2. У лотереї розігрується власне "зелена картка"
Як переможець лотереї, ви стаєте претендентом на отримання візи США. Але отримати її можна лише після здійснення необхідних кроків. Найважливіше – проходження співбесіди в консульстві. Лише після нього можна отримати цю візу. Посвідчення постійного мешканця, яке в народі називають "зеленою карткою", видадуть уже в США.
3. Якщо ви стали переможцем, то гарантовано отримаєте візу в США.
Отриманню візи передують збір та оформлення необхідних документів, а також проходження співбесіди з американським консулом. Якщо при реєстрації було порушено правила, заявку можуть зняти.
4. За участь у лотереї потрібно платити.
Участь у лотереї абсолютно безкоштовна. Витрати з'являться пізніше, якщо вам випаде щасливий квиток. Тоді потрібно буде оплатити консульський збір та деякі інші супровідні послуги.
5. Переможців відбирають згідно з певними критеріями.
Виграшні заявки вибираються комп'ютером випадковим чином за принципом лотереї. Проте самі візи розподіляються між шістьма географічними зонами, і жодна з країн не може претендувати на більше, ніж 7% загальної щорічної кількості диверсифікаційних віз. Крім того, існують певні вимоги до тих, хто бажає взяти участь у лотереї. Наприклад, мінімальний рівень освіти.
6. Українці, що вже перебувають у США, не мають права брати участь у програмі.
Претендент може перебувати як у США, так і в іншій країні, і це не завадить йому надіслати заявку. Вирішальне значення матиме місце народження.
7. Людина може подати тільки одну заявку на участь, і шанси у всіх рівні.
Імміграційний закон справді дозволяє подавати кожній особі лише по одній заявці впродовж кожного реєстраційного періоду. Претенденти, від імені яких надсилається більше однієї заявки, дискваліфікуються. Проте у деяких випадках людина отримує подвійний або навіть потрійний шанс на перемогу. Наприклад, якщо ви одружені, то кожен із подружжя може подати окрему заявку. У кожній із заявок ви надаєте дані свого партнера, і у випадку перемоги будь-кого з вас, обоє матимете право на візу. Схожа ситуація з дітьми – вони можуть (і повинні) бути подані у заявці кожного з батьків.
8. Якщо особа вже звернулася за імміграційною візою США іншої категорії, то вона не має права брати участі в лотереї.
Ні, ви все ще маєте право реєструватися.
9 Якщо людина перемагає в лотереї, їй надається житло і працевлаштування в США.
Ви не отримаєте жодної матеріальної чи сервісної допомоги. Навпаки, якщо вас обрано переможцем лотереї, перед отриманням візи доведеться надати докази того, що ви не станете державним утриманцем у США.
10. Можна використовувати фотографію, яка була у минулорічній заявці
Анкети з використаними раніше фотографіями будуть зняті з розіграшу. Фото має бути зробленим не пізніше шести місяців.
"Зелена карта" (US Green Card, Грін-карт) надає право на постійне проживання та працевлаштування в США. Через п'ять років постійного проживання в США володар "зеленої карти" і члени його сім'ї отримують можливість отримати громадянство США.

Related

Суспільство 1295620163311253740

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item