Молодшу доньку чоловік ніколи не бачив - боєць ЗСУ 1000 днів у полоні бойовиків


Спецпризначинець старшина 3-го Окремого полку спеціального призначення ЗСУ Сергій Глондар провів 1000 днів у Макіївській колонії, яку зараз контролюють бойовики ДНР.
Чоловік ні разу не бачив свою молодшу доньку - вона народилася після того, як Сергій Глондар потрапив у полон, розповіла дружина бійця 29-річна Катерина .
"Непокоїтися почала, коли чоловік не вийшов на зв'язок 16 лютого 2015 року. Перед тим увечері подзвонив і сказав, що група виходить на завдання. Почала розпитувати дружин інших хлопців, які служили з чоловіком. Усі говорять одне: нічого не знаємо.
Через кілька днів дзвінок від його сестри - у полоні. Матері Сергія подзвонили з невідомого номера. Чоловік представився козаком Війська Донського. Не вимагав грошей, не ставив умови. Просто повідомив. Я довго не вірила. Усе думала, що помилка якась. Переконалася, коли побачила прізвище чоловіка в списку полонених, який виставили в інтернеті.
З серпня 2016 року не чула його голосу. Раніше дозволяли дзвонити двічі на місяць. Спочатку Сергій з хлопцями сидів у приміщенні СБУ в Донецьку. Потім усіх полонених перевезли до Макіївської виправної колонії. Хочуть засудити на 21 рік як терористів.
У листах Сергій просить усе те, що й інші хлопці - теплий одяг, шкарпетки, хліб, сіль. Наші посилки до них не доходять - по дорозі до колонії їх розпатрошують бойовики. Недавно вислала 15 кілограм продуктів і речей. Сергій потім у листі написав, що від цієї посилки отримав шкарпетки й зубну щітку.
Молодша дочка Анюта знає батька лише по фото. Чоловік ні разу її не бачив. У кожному листі просить написати, яка донька. Старша Маша почала боятися залишатися одна. Кожного вечора питає: А ти не підеш від мене як тато?
На день народження була істерика - побачила у вікні хлопця у військовій формі. Думала, що то батько приїхав. Годину плакала й кричала: Чому всі прийдуть, а він - ні?!
Пооббивала пороги усіх кабінетів. Мій чоловік нікому не потрібен. Хлопців не хочуть міняти на бойовиків, хоча у ДНР кілька разів пропонували обміняти всіх на всіх. Двічі була у Порошенка. Сказав: Я теж хотів би, щоб він був вдома. Але нічого обіцяти не можу.
11 листопада буде 1000 днів, як Сергій у полоні. З жінками інших хлопців проведемо в центрі Кропивницького акцію. Буду стукати в усі двері", - розповіла Катерина Глондар.
"Про те, що я вагітна, дізналася, коли Сергій потрапив у полон, - розповіла Катерина. - Зараз дитині майже 1,5 року, а чоловік її досі не бачив. Попросив по телефону назвати її Анною".

Related

Суспільство 8994257932381203383

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item