Росія опинилася за крок від відсторонення від Олімпіади-2018 - ЗМІ

Якщо МОК в своїх розслідуваннях проігнорує нові дані, інформатор готовий зробити цю інформацію публічною
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) отримав ще один серйозний привід не допустити Росію до участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року у Пхенчхані.
Відповідну інформацію опублікувало британське видання Daily Mail.
За інформацією джерела, колишній глава Московської антидопінгової лабораторії Григорій Родченков, який зараз є інформатором WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство), надав МОК нові докази існування в Росії державної допінг-системи.
При цьому, якщо МОК в своїх розслідуваннях проігнорує отримані дані, Родченков готовий зробити цю інформацію публічною.
Спочатку передбачалося, що Родченков 6 листопада надасть комісії інформацію про конкретних спортсменів, які були частиною допінг-програми в Росії.
Пізніше МОК переніс терміни на 27 жовтня, через що Родченкову та його адвокатам довелося в екстреному порядку готувати документи, які вони змогли надати вранці 28 жовтня.
Інформатор WADA заявляє, що російська допінг-змова була організована і фінансувалася безпосередньо міністерством спорту Росії під керівництвом Віталія Мутка, який зараз обіймає посаду заступника прем'єр-міністра Росії. Сам Мутко, як і Путін, всі звинувачення заперечує.
До того ж Росія вимагає екстрадиції Родченкова зі США, де він отримав тимчасове укриття через загрозу його життю. Раніше двоє його знайомих з антидопінгової лабораторії загинули за нез'ясованих обставин.
Раніше Григорій Родченков докладно розповів про те, як російські агенти ФСБ були навчені відкривати пробірки зі зразками сечі російських спортсменів і замінювати їх на чисті зразки.
Працівники антидопінгової лабораторії через секретний люк проникали в офіційну лабораторію Олімпіади в Сочі та за допомогою солей унеможливлювали для перевірок позитивні допінг-проби.
Нещодавно шестеро лижників, які представляли збірну Росії на ОІ-2014 у Сочі, були дискваліфіковані за допінг, їхні результати анульовано, а Росія втратила чотири медалі.

Related

Спорт 4294771557871378810

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item