НАЗК, на яке витрачають 400 млн, за рік перевірило 91 декларацію, – Соломатіна


З 91 декларації, яка була перевірена НАЗК, 7 були скеровані у правоохоронні органи. Проте, жодної відповіді з цих органів не було отримано.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00–15:00 та 17:00–19:00 на телеканалі ZIK) розповіла Ганна Соломатіна, керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

«У нас із 91 декларації у 7 були знайдені порушення. Вони були скеровані в Генеральну прокуратуру, Нацполіцію і НАБУ. Жодної відповіді з цих органів ми не отримали. Може й погано спрацювали члени НАЗК і слідчі ГПУ чи НАБУ. Розглянувши документи вони вирішили, що інформації недостатньо, аби розпочинати провадження», – відзначила пані Соломатіна.

Гостя програми наголосила, що навіть не уявляє, коли НАЗК перевірить 1,5 мільйона декларацій при такій продуктивності, яку агентство продемонструвало цього року.

«Я хочу донести до людей, що майже за рік НАЗК перевірило лише 91 декларацію. А коли ми перевіримо 1,5 мільйона декларацій, які є в базі? Я хочу, аби ця робота, на яку витрачають 400 мільйонів грошей платників податків, була продуктивною.

Також гроші дають європейці. І ще будуть давати. Я хочу, аби вони використовувались правильно, швидко, щоб в країні відбувались реформи. Тому я й звернулася до Президента, Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради, що негайно потрібно втручатись», – пояснила Ганна Соломатіна.

Related

Події в Україні 3720154331155714962

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item