Україна відмінила мораторій на ексгумацію польських могил


Україна і Польща домовилися про зміцнення стратегічного партнерства і відновленні пошуково-ексгумаційних робіт в місцях поховання поляків.
Як повідомили в прес-службі президента України, відповідні заяви були зроблені під час зустрічі в Кракові заступника глави Адміністрації президента Костянтина Єлісєєва з керівником Канцелярії президента Польщі Кшиштофом Щерским, пише "Слово і Дело".
За результатами переговорів сторони домовилися провести міжурядову зустріч для зняття мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт і спільного їх відновлення.
Єлісєєв і Щерский також дійшли згоди про продовження двосторонньої міжурядової комісії із захисту і повернення культурних цінностей. Сторони домовилися спільно вирішувати питання, що представляють взаємний інтерес.
Крім того, представники України та Польщі обговорили майбутній візит польського президента Анджея Дуди до Харкова в грудні 2017 року.
Український Інститут національної пам'яті ініціював мораторій на ексгумацію поляків в Україні у відповідь на демонтаж українського пам'ятника в с. Грушовичі біля польського Перемишля.

Related

Політика 4138158383720914184

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item