Сім ознак дефіциту білка в організмі


Білок по праву називають головним будівельним матеріалом організму, адже він бере участь у формуванні найрізноманітніших клітин.
Нестача протеїну може викликати ряд порушень в роботі організму, включаючи гормональний збій, анемію і сповільнений метаболізм, пише Care2. Вважається, що людині в середньому необхідно 0,8 грам білка на кілограм ваги щодня, а при заняттях спортом і нарощуванні м'язової маси - 1,5-2,5 грама.
Пропонуємо ознайомитися з поширеними симптомами дефіциту білка, вчасно виявивши які, ви зможете уникнути серйозних проблем зі здоров'ям.
1. Слабкість в м'язах і болі в суглобах
Коли ваше тіло не отримує достатньої кількості білка, воно відчуває голод і починає поглинати м'язи, щоб компенсувати дефіцит калорій. Коли у ваших м'язів немає сил - у вас теж.
2. Постійний голод
Якщо вам постійно хочеться щось з'їсти, то швидше за все, ви не отримуєте достатньої кількості протеїну. Білки допомагають підтримувати рівень цукру в крові, тим самим зберігаючи почуття ситості надовго.
3. Поганий стан шкіри, волосся і нігтів
Якщо волосся стали випадати, нігті - ламатися, а шкіра втратила здоровий блиск, то проблема може критися в нестачі білка. Амінокислоти, які містяться в протеїні, підтримують пружність тканин.

© lisovskaya/depositphotos
© lisovskaya/ depositphotos


4. Набряки
Причиною тому, що ваші ступні і щиколодки опухають через затримку рідини, може стати дефіцит білка.
5. Повільне загоєння ран
Щоб ваше тіло відновилося після ран і травм, потрібен білок. Він грає величезну роль у формуванні нових клітин і тканин, а також допомагає у створенні імунітету проти вірусів.
6. Загальна втома
Якщо вам важко зібрати думки, продуктивність на роботі падає і немає сил буквально ні на що, можливо вам не вистачає білка. Короткі сплески енергії, які супроводжуються занепадом сил, виникають через стрибки інсуліну, викликаних нестачею протеїну.
7. Ви часто хворієте


    Часті захворювання вказують на слабкий імунітет. Причиною цього може бути нестача протеїнів, оскільки імунні клітини складаються з білка.

    Related

    Здоров'я 6923429701966071170

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item