Викривальниця НАЗК судитиметься з Луценком

Анна Соломатіна вважає, що Луценко навмисно зриває розслідування

На думку Анни Соломатіної, Генпрокуратура незаконно забрала справу про корупцію в НАЗК у НАБУ.

 
Керівник департаменту фінансового контролю Нацагентства з попередження корупції Анна Соломатіна, яка оприлюднила інформацію про корупцію в НАЗК, заявила, що судитиметься з генпрокурором Юрієм Луценком і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, вимагаючи повернення справи про зловживання в Нацагентстві щодо запобігання корупції в НАБУ.
 
"Ганьба, Юрію Луценко, ганьба, Назаре Холодницький. Як ви могли передати справу в СБУ, якщо знали, що викривачі дали свідчення на заступника начальника управління СБУ Карпушина? Саме Карпушин приніс назад пакет із документами про зловживання в НАЗК, який мій колега відвіз на Різницьку. Повернув незареєстрованим і сказав: не лізьте", - зазначила Соломатіна.
 
 
"А генпрокурор ще й написав Мустафі Найєму, що про пакет - це неправда. Тобто Юрій Луценко, не вислухавши показань, не перевіривши факти, не ознайомившись із матеріалами справи, уже заздалегідь упевнений, що свідки збрехали? Якими ж будуть результати такого "неупередженого" розслідування і яка доля чекає нас і наші сім'ї?", - додала вона.
 
Соломатіна зазначила, що детективи, з якими викривачі зв'язалися напередодні ввечері, заявили, що весь минулий тиждень возили в САП клопотання і матеріали і їм щоразу відмовляли.
"Ми будемо боротися і домагатися повернення нашої справи в НАБУ. Ми віримо тільки детективам НАБУ. Нам байдуже, які там стосунки між НАБУ, САП чи НАЗК. Вони - єдині, кому ми віримо і ми будемо працювати тільки з ними", - зазначила Соломатіна .
 
Вона закликала правозахисників і адвокатів Майдану допомогти підготувати позов до генпрокурора і САП "за їхнє незаконне рішення, за брехню, зраду і порушення наших прав".
 
Також викривачі НАЗК звернулися до міжнародних організацій Transparency International Ukraine, ПРООН в Укарїні, Human Rights Watch, представництва ЄС, Freedom House та ОБСЄ в Україні, і в посольства США, Японії, Канади, Великобританії, Данії, Італії, Франції, Німеччини та ін. країн із закликом не залишатися осторонь.
 
Нагадаємо, керівник департаменту фінансового контролю Нацагентства з попередження корупції Анна Соломатіна звинуватила главу НАЗК Наталю Корчак у фальсифікаціях перевірок електронних декларацій і зловживанні становищем.
 
Також вона заявила, що "куратор НАЗК" в Адміністрації президента намагався встановити контроль над рішеннями агентства.

Related

Політика 6042929389206825258

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item