СБУ: У захопленні Луганської ОДА брали участь студенти-росіяни

У захопленні Луганської ОДА брали участь студенти

У сепаратистських заходах і в захопленні обладміністрації були помічені 3,5 тис. студентів луганських вишів.

У захопленні Луганської обласної державної адміністрації в березні 2014 року брали участь близько 3,5 тис. росіян - студентів луганських вишів. Про це в ході допиту в Старобільському районному суді Луганської області в середу, 15 листопада, повідомив колишній заступник начальника обласного управління Служби безпеки України Андрій Жироїд, передають Українські Новини.

Екс-заступник начальника управління СБУ повідомив обставини організації російськими спецслужбами сепаратистських мітингів в Луганській області в березні-квітні 2014 року.

"Російські спецслужби багато років створювали свою агентурну мережу в Луганській області", - сказав він.

Зокрема, російські спецслужби діяли під виглядом ветеранських організацій і клубів історичної реконструкції.

Крім того, він зазначив, що в сепаратистських заходах і в захопленні обладміністрації взяли участь студенти луганських вишів - громадяни Росії.

"Близько 3,5 тис. студентів з Росії тільки в Луганську, які навчалися на платній основі, взяли участь в тих подіях", - наголосив Жироїд.

Також він повідомив, що захоплення Луганської обладміністрації сталося в зв'язку з тим, що міліція не отримала команди протидіяти сепаратистам.

Як повідомляли ЗМІ, в 2014 році проросійські активісти в Луганську захопили будівлю обласної державної адміністрації. Протестувальники увірвалися в кабінет голови обладміністрації Михайла Болотських і змусили його написати заяву про відставку. Її зачитали учасникам мітингу.

Цим подіям передувала сутичка між проросійськими активістами та активістами Луганського Євромайдану, які проводили мітинг біля пам'ятника Шевченку. З флагштока було знято прапор України і замість цього піднято російський прапор.

Related

Події в Україні 6625918683497339996

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item