Українська влада отримала прочухана в Європі


Єврокомісар з питань Європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханес Ган жорстко розкритикував українську владу.
Україна не виконує свої зобов'язання про перевірку е-декларацій та скасування ембарго на імпорт деревини, передає слова політика УНІАН.
Політик вибухнув критикою під час спілкування з журналістами на прес-конференції.
Ган нагадав, що електронні декларації були останньою умовою лібералізації візового режиму. Європолітик обурився, що за рік їх перевірили 94.
"Це безглуздо! І немає навіть одного висновку після цих перевірок", - додав він.
Україна не забезпечила достатньої прозорості ведення бізнесу і не зрозуміло, хто є кінцевим бенефіціаром компанії, що також є невиконанням умов.
Влада не скасувала заборону на продаж лісу ЄС через 2 роки після даної обіцянки. Єврокомісар зазначив, що українські політики вдаються до спекуляцій з цього питання. Стверджують, ніби то після скасування ембарго ліс вирубають і вивезуть до Європи. Насправді, скасування заборони має бути прийняте одночасно із законом про поводження з лісами, котрий передбачає насадження молодих дерев.
"Вони не спромоглися це зробити. І сьогодні всі в Україні проти зняття заборони, тому що, мовляв, європейці хочуть виснажити український ліс, що зовсім не так", - зазначив Ган.
Через недолугі реформи Україна може втратити 600 млн. євро. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі напередодні саміту "Східного партнерства" в інтерв'ю Українській Правді. Окрім перелічених Ганом проблем, дипломат назвав закон про кредитний реєстр НБУ, котрий не створили.
Вимоги треба виконати найближчими дня, інакше гроші будуть втрачені, запевняє політик.
У кримінальному провадженні про можливу корупцію в НАЗК фігурують співробітники Адміністрації президента й Служби безпеки України, а також нардеп з хабарем у мільйон гривень. Про це повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник у відповіді на депутатський запит Мустафи Найема.

Related

Політика 7829913974388218472

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item