Якщо Росія повернеться в ПАРЄ, це буде фундаментальним ляпасом - Клімкін


Делегація російського парламенту, який голосував за окупацію Криму, не має ні політичного, ні морального права на голосування в Парламентській асамблеї Ради Європи.
Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
"Санкції Ради Європи полягають у тому, що російська делегація в ПАРЄ не має права голосувати. Виключити її зовсім не можна через процедури. Ми вважаємо, що це правильно не лише з політичної точки зору, але й з моральної. Оскільки російський парламент, який голосував за окупацію Криму, не має ані політичного, ані морального права знаходитись в Парламентській асамблеї Ради Європи. Якщо Росія туди повернеться, це буде фундаментальним ляпасом по довірі до Ради Європи. Ми будемо послідовно проти цього боротися", - пояснив Клімкін.
Він зауважив, що в Раді Європи є люди, які вважають, що Росія не може повністю залишити цю демократичну платформу. Буцімто, так легше буде контролювати судову систему в Росії.
У разі повернення делегації Російської Федерації в Парламентську асамблею Ради Європи без виконання резолюцій українській делегації робити там більше нічого. Про це раніше повідомив народний депутат Володимир Ар'єв.

Related

Політика 8200365561356439996

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item